Thuis bij ZON

Al ruim 100 jaar zijn we op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit. In de loop van de jaren is ZON uitgegroeid tot een toonaangevende afzetorganisatie in Nederland én ver daarbuiten. De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland, zoals we voluit heten, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk.

Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen we groenten en fruit, dát is in essentie wat we doen. Met daarbij een teler- en klantgericht scala van ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. Het telerplatform VanEigenBodem.nl is de rode draad in de marketing- en promotieactiviteiten van ZON. De meeste van onze producten verkopen we zowel via de ZON-veilingklok als via bemiddeling en accountverkoop. De wensen van onze telers en onze klanten zijn daarbij uiteraard het uitgangspunt. Telers, klanten én medewerkers voelen zich Thuis bij ZON! Onze activiteiten concentreren zich hoofdzakelijk op Fresh Park Venlo, de spil in het web van de Europese foodlogistiek. Ruim 100 bedrijven in fresh & food zorgen er op dit terrein samen voor dat dagelijks miljoenen Europeanen de lekkerste groente en fruit op hun bord kunnen scheppen.
 
ZON is gevestigd in Venlo en had in 2020 een omzet van 291 miljoen euro. ZON heeft ongeveer 85 medewerkers en circa 155 leden.

Missie

ZON wil zich ontwikkelen tot de favoriete partner van telers in (Zuidoost) Nederland en een slagvaardige en klantgerichte afzetorganisatie zijn die haar leden faciliteert in hun ondernemerschap.

MVO

ZON streeft naar duurzaam gebruik van energie, grondstoffen en materialen. Duurzaamheid komt onder meer tot uitdrukking in milieuvriendelijke verpakkingen en biologische gewasbescherming bij onze telers. ZON ondersteunt verder regelmatig lokale en regionale initiatieven door middel van sponsoring, vaak in de vorm van productsponsoring.

 

Historie van ZON in vogelvlucht

1915 Oprichting van de Coöperatieve Veiling Vereniging (CVV)
1946 Fusie veilingen CVV en VVV, gaan verder als CVV
1959  Oprichting Venlose Groenteveiling (VGV)
1970 CVV eerste veiling in Nederland met omzet van 100 miljoen
1990 Fusie CVV en VGV
1991 Veiling ZON (Coöperatieve Veiling Zuidoost-Nederland)
2000 Lancering concept ZON Fresh Park
2002 Beëindigen activiteiten bloemen en planten; concentratie op afzet groenten
2008 Naamswijziging ZON Fresh Park in Fresh Park Venlo
2010 Overname Sun Berry International en Blueberryworld
2015 100-jarig bestaan ZON, ontvangst predicaat Koninklijk
2018

Integratie van de activiteiten van Sun Berry International in ZON fruit & vegetables/Royal ZON verkoopt opstallen en recht op ontwikkeling op Fresh Park Venlo aan vastgoedontwikkelaar Hines

 

 

 

Werken bij ZON

Werken bij ZON betekent werken in een dynamische omgeving. Of je nu werkzaam bent in verkoop, marketing, logistiek, verpakken of in ondersteunende functies, de organisatie is continu in beweging.

Bekijk vacatures